A MAGICAL INTERCULTURAL FRIENDSHIP NETWORK

Проектот A MAGICAL INTERCULTURAL FRIENDSHIP NETWORK е интерконтинентален проект во кој учествуваат 31 земја од целиот свет. Целта ни е да се дружиме запознаваме и учиме едни за други, да се спријателуваме и шириме љубов разбирање и толеранција за сите што не се исти како нас. Со овој проект се остварува пропишаната од ОН цел, а тоа е унапредување на образованието. Со помош на проектот ние на лесен начин научуваме многу нешта за сите земји во светот (за нивната местополжба, историја, култура, традиција, обичаи, фолклор….правејќи хамери, презентации, репортажи, видеа…и ојавувајќи ги на официјалната страница на проектот се запознаваме со другарите од цел свет .Погледнете ги нашите презентации за повеќето од земјите што ги истраживме .Веруваме дека ќе ви се допаднат .💚💙💜 Стојанка Дудучки -координатор за Македонија..